Összes oldalmegjelenítés

2010/10/04

érdekességek...

na tessék...ennyit a napsütésről..ma már be is borult..de azért annyira nem vészes..
még így jobb idő van itt, mint otthon, ha magyar madarak jól csiripeltek:)
húúú..ma nagyon izgi volt...festős órán bocikat festettünk...na de nem ám képről...pfff...ez kérem Dánia, itt terepre mennek az emberek. Így aztán mi is felkerekedtünk és elmentünk egy tehenészetbe teheneket festeni. Tök jók lettek, ahhoz képest, hogy azt hittem, nem tudok rajzolni, még a tanár bácsi is megdicsért, amitől az önbizalmam az egekbe szökött:) Láttunk pici bocit, aki annyira friss volt, hogy még magzatmázas volt és ott kuporgott a kis "ketrecében" mert már el is választották az anyukájától, pedig csak reggel született...A szemünk láttára állt először 4 lábra...szegényke úgy remegett....még azt összenyklett, de nem adta fel, küzdött és végül sikerült talpon..azaz patán maradnia. Még a köldökzsinór maradvány is ott lógott ki belőle. Az anyukáját is megtaláltam, belőle a méhlepény cafat lógott ki. Aztán láttuk a fejő berendezést, álltak sorban a tehenek be a géphez. Amelyik fejését éppen láttuk, abból a tehénből 8,3 liter tejecske jött ki.

Délután ökológián virágokat ültettünk szét meg gazoltunk a jó kis szeles időben..a fiúk radiátorokat festettek feketére, a falra szerszámtartókat szereltek illetve öko budit eszkábáltak. Hallottunk egy néniről: Maria Thun a neve és próbálják az ő technikáját alkalmazni a kertészetben. Nagyjából az a lényeg, hogy hold állása befolyásolja a növények növekedését, nem mindegy, hogy mikor ülteti az ember. Aki bővebben olvasna erről ajánlom a google-t:) 

Este megint színház volt..nagyon alternatív ez is...a családon belüli erőszakot dolgozta fel elvont módon, merthogy Dániában évente 30.000 ilyen eset fordul elő. 

A héten a mi csoportunk a konyhafelelős..mosogatunk ipari mennyiséget, főzünk, előkészítünk, takarítunk a konyhában...nagyon izgalmas:)

Újabb benyomásaimról később...még érniük kell....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése