Összes oldalmegjelenítés

2010/09/30

cooking!!

Még mindig süt a Nap!!!:))) Nem értem milyen rossz időről beszéltek..:)
Elfordult a szélerőmű feje, már másfelé van a propellere.- ez azt jelenti, hogy megváltozott a szél iránya.

Tegnap este egy kis előadás volt az egyik házban..ez is nagyon öko meg speckó, mert fából van az egész, és kör alakú a tetején meg kupola..vagy valami ilyesmi..de olyan meleg volt bent, rövidujjúban simán el lehetett lenni. Fogalmunk sincs miről szólt...megkérdeztük a dánokat, hogy mégis...de nem tudták, azt mondták nagyon elvont volt, meg metaforákkal volt tele..szóval ne kérdezzünk ilyeneket:) Az igazgató nénink táncolt benne, de olyan hastáncot lenyomott, hogy csak néztünk. 

Utána kávé meg süti és beszélgetés. Beszélgettem 2 lánnyal : az egyikről kiderült, hogy hippik a szülei..igen hippik és még most is azok:) az apukájának cirkusza van, és artistának nevelték, de nem lett az.
A másik lány apja wiking....igazi wiking..(örökölt ebből némit a leányzó). Mesélte, hogy néha rímekben beszél az apja és hogy amikor náluk volt a barátja nem mert az apja elé kerülni, mert félt tőle.


Ma worlddance megint...uhhh..alig érzem a lábaimat...és sok a lépcső az élóletben. Vicces látni sántikáló, nyögdécselő és bicegő embereket mindenütt..holnap folyatatódik. Egy héten 6 óra tánc..azaz 6x 60 perc..
Nagyon jó ez az óra..keresnem kell ilyet otthon is, ha haza megyek.
Délután volt az első(!!) főzős óra!!!:))))
Csoportokba osztottak minket és megkaptuk a recepteket, aztán hajrá!
4en voltunk a mi csapatunkban: Hans, Jöppe, Zoli, én. Namármost a gond ott kezdődött, hogy a recept dánul volt...:P Ezt a problémát Jöppe áthidalta, lefordította. A következő gond..melyik növényről van szó, mert én még életemben nem hallottam róla, nem is láttam..tehát merre találom, hogyan néz ki. Ezt is sikerült megoldani.
Leszedtük a bogyókat, amiről mi először azt hittük mérgező, de ezek szerint nem az..:)
Elfelejtettem a nevét, de készült róla kép:) Ebből kellett valami lekvár félét csinálni. Ez is sikerült:)
Aztán kellett még készíteni fűszerolajat.Hát a receptben szereplő növényekből nem volt egy sem a kertben, ezért Jöppével kreatívak voltunk és abból dolgoztunk, amit találtunk. Ezt is elkészítettük.
Végül felcímkéztünk mindent és eltettük.
Rengeteg minden készült, mert minden csapat más-más feladatot kapott:)

Délután megetettem a pacimat.:) Megismert!!!! Meglátott és már szaladt is hozzám:) Már megengedi, hogy simogassam...megszelídítettem!!:)))))
Este sikerült beszélnem Magyarországgal, de csak kicsit, mert menni kellett a livingroom meetingre. Holnap a magyar csapat tartja a morningessemblyt a jelenlegi magyar politikáról. Ezt kérték, mert nem tudják, hogy nálunk most mi van..(hát mi sem igazodunk el a káoszban, de igyekszünk jó színben feltüntetni kis hazánkat:))
Este pedig party time!!:)) Minden lingroom groupnak kell készülnie valamivel.
Íme a tervünk:
1. magyar népmesék zenéje furulyán (szerény személyem által)
2.felvonulás
3.megtanítjuk a Tavaszi szél vizet  áraszt éneket ( srácok majd megfűzik valamelyik szöszi dán lányt, hogy fonetikusan írja át dán betűkre a szöveget, meg lefordítjuk angolra is, tudják miről szól a nóta)

Megállapítottuk, hogy bár alig vagyunk itt néhány napja, mégis sokkal többnek tűnik. Olyan mintha mindjárt vége lenne, pedig még csak most kezdődött...

hát ennyi...
most viszont megyek aludni, mert alig bírom nyitva tartani a szemem.....

az újabb képekkel is igyekszem...ígérem
addig pedig lehet nézegetni ezeket:  http://picasaweb.google.com/marti.horvath87

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése