Összes oldalmegjelenítés

2010/09/29

benyomások

csak néhány gondolat..

Teljesen olyan érzésem van, mintha táborban lennék..egy jó hosszú táborban...vannak vezetők, akik nem is annyira vezetők, és vannak a "táborozók", azaz mi. Van reggel éneklés, és nem áhítat van hanem okosakat megmondós, történetmesélős dolog. Aztán takarítás, de nincs szobapontozás! Ezután workshopok..vagyis "kupaktanácsok". Aztán ebéd és csendespihenő. Délután megint nagy program este pedig esti záró dolog. Van levélosztás ebéd után, meg kiállok és a "vezetők" elmondják a tudnivalókat.
Egy valami hiányzik...a közös étkezések előtt nem imádkozunk. Ez picit fura a tábori hangulat miatt....
illlem..na igen...képzeljétek az egyik dán megkérdezte, hogy nálunk otthon magyaroknál is ilyen illedelmesek vagyunk? apróságok..pl. megkérdezed, tölts-e vizet az asztalnál, ha mész hozzon másnak is valamit, drága fiaink előre engednek az ajtónál, kinyitják..stb..szóval meg vagyunk dicsérve:)))
És tényleg nem fújnak orrot...egyfolytában szipognak..ha tüsszent valaki, akkor sem mondanak semmit.

Mesélt a konyhás néni..itt minden öko. SEMMIT nem vesznek boltban, még a kenyeret is reggelente sütik nekünk...hogy ezek milyen finomak...hmmm....ami nem terem meg a kertben, azt a szomszéd farmról hozzák. Elképesztő!!! Hús nem sokszor van, főleg zöldségek, levelek, halak.
Tatataaaam...!!! Jelentem megkóstoltam életemben először a rákot!!!Nagyon ízlett..nem is tudom miért tartottam tőle eddig..:))
Ha hazamegyek olyan egészséges leszek, hogy csak na:))

2 megjegyzés:

  1. Nem lehet rossz ez az öko-tábor.
    Kipróbálnám pár napig :-))
    Jó dániázást neked!
    Pussz! G.Agi

    VálaszTörlés
  2. Mikor nyáron Münchenben voltam, én is azt tapasztaltam, hogy az emberek abszolút nem figyelnek egymásra pl. a tömegközlekedésnél. Tesóm mondta, hogy Nyugat-Európában egyáltalán nincs az az "illedelmes viselkedés", mint nálunk, és látszik, hogy itt is el fog tűnni. Helyátadás és egyebek, mire mi leszünk öregek, már nem lesz....

    VálaszTörlés