Összes oldalmegjelenítés

2010/09/28

süt a nap!!!:)

Az elmúlt 2 napban szuper idő volt..az ittenihez képest. Csak kicsit van hideg, tegnap csak párszor esett az eső, de ma ragyogó napsütésre ébredtünk. Kimentünk megetetni reggel a lovakat (Suzy és Tekergő)  és megnéztük a teheneket (Gabika, Etelka,Milka, Trevor), hogy megvannak-e még. Nem volt egy csöpp felhő sem és köd sem, láttuk a tengert. Vicces volt, az összes dán ott állt reggel a Nappal szemben csukott szemmel és töltötte az elemeit..:))) Mi is csatlakoztunk. 
Szóval az elmúlt 2 nap azzal telt ill telik, hogy bemutatják az órákat és próbálják felkelteni az érdeklődésünket.
Olyan jófejek..igaz dánul van egy csomó minden, egy mukkot nem értünk (bár pár szót sikerült megtanulni és ezeket előszeretettel használjuk, ahol csak lehet:)))
Választottam: painting, ecology, cookingclass,worlddance,choir,music. Nem fogok unatkozni az biztos.
Nem megyünk Barcelonába, ez most már biztos, helyette, nekünk magyaroknak külön szerveznek egy dán körutazást. 

Huh, annyi minden történik, és mindig van valami, ahova menni kell, hogy nincs idő leülni és végiggondoli az élményeket..most is csak pár percere tudtam gép elé ülni.

A diákokról...főleg dánok, de van egy srác az USA-ból, vannak Izlandról is és ugyebár vagyunk mi.:)
 Vannak idősebbek is. Nem görcsöl rá senki, hogy még semmit nem kezdett az életével, nem tudja mit akar, vagy éppen nem azt csinálj,amit szeret. Eljöttek utat keresni..a legjobb helyre jöttem.

A kertről, az öko órán bejártuk, végignéztünk mindent, minden levelet megcsócsáltunk, minden gyümölcsöt megkóstoltunk, és persze ettük a virágokat is:) Ne csodálkozzatok, hogy ha hazamegyek és elkezdek csipegetni a vázában lévő virágból :))))
Minden terem ebben a kertben, csak picit más mint otthon..pl a borsó hihetetlenülpicike, a szilva akkora, mint egy cseresznye..állítólag ez ilyen fajta....a cékla is aprócska.
Tegnap fűszersót csináltunk, amit vacsorára ettünk a halhoz. Leturmixoltunk külön piros virágokat és külön sárga virágokat hozzá mindenféle zöld fűszernövényt tettünk és adtunk hozzá jó sok sót...hát így készült. Egész finom lett.
Van öko ház is, meg van olyan is aminek minden porcikája(még a szögek is) fából van. Állítólag lehet benne aludni is, vannak matracok ott, talán kipróbáljuk.
Tegnap este megint jót játszottunk, aztán kávészünet, meg süti :)) 

Holnaptól beindul a "tanulás"!!! Alig várom, hogy elkezdődjenek a foglalkozások.
Megyek, mert várnak a lovak, meg hamarosan beindulnak az esti programok.:)


1 megjegyzés:

  1. akkor téged gazdaságos egy pasinak vacsorázni vinni: visz egy csokor virágot, és egyúttal a vacsi is el van intézve.. :D:D

    VálaszTörlés