Összes oldalmegjelenítés

2010/09/26

Első nap

Ma volt az első nap..bár hivatalosan csak este kezdődik a kurzus, de mi már belevetettünk magunkat Dániába:)
Tegnap terveztük a biciklizős városnézős dolgot, de mily' meglepő esett reggel az eső és fújt a szél, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább négy keréken gurulunk be Ringkobingbe. András  bá' állandó sofőrünk volt olyan kedves és elvitt minket. Első utunk a tenger partra vezetett. Ringobing, hatalmas szél, hideg, és a hajunk nem maradt tartós:P
Sétáltunk a parton, megállapítottuk, hogy rettenetesen hideg a víz, és enyhén sós. A vízben láttunk hattyúkat és a tenger felett sirályokat repdesni, megnéztük a hajókat, lestoppoltuk, hogy ki milyet vesz majd. Ezután bementünk a belvárosba, megnéztük a nevezetességeket (képek Jocó és Milán jóvoltából hamarosan picasan..(remélem)).
Találtunk egy nagyin finom pékséget is, ahol hmmm....ilyen finom dolgokat lehetett ott kapni...valószínű a maradék pénzünket itt fogjuk elkölteni..:)Még császkáltunk egy darabig, házakat nézegettünk..nagyon érdekes, hogy nem jellemző, hogy az ablakokon függöny lenne, ehelyett kidíszítik a párkányokat virágokkal, lámpával gyertyával..nagyon szépek. Miután jól átfagytunk visszaültünk a kocsiba, és visszajöttünk a suliba.
Ebéd, aztán felfedezőútra indultunk a suliban, hogy megnézzük, mit nem láttunk tegnap este a sötétben. Gyönyörű...!!! Hihetetlenül zöld a fű, vannak állataink is: tehenek meg lovak. El is neveztük őket. Az udvaron hatalmas dán zászló lobog, meg napelemek is vannak és a közelben egy óóóóóóriási szélerőmű...
Szóval délután bejártuk az egész iskolát..illetve, ezt csak mi gondoltuk így..tévedtünk; az esti idegenvezetésen olyan helyekre is elvittek minket, amiről nem is tudtuk, hogy van:)
Délután felé már elkezdtek szállingózni az emberek..ismerkedtünk, de még mindenki nagyon visszahúzódó volt. 5től volt ez a tárlatvezetés, 6tól pedig vacsi. Hmmmm micsoda vacsora!! Nagyon finom volt:)
Később volt eligazítás, elmondtak egy csomó fontos infót, meg a tárgyakról meséltek..mindezt dánul, de nekünk volt ilyen kis kütyünk, amit a fülünkre tettünk és szinkron tolmácsolták nekünk a dolgokat.

Ha első nap, akkor ismerkedős est.:) Meglepő módon rengeteg jó ismerkedős játékkal, amiket még nem ismertem, de nagyon tetszettek. Le is jegyeztem őket, majd nyáron a gyerektáborban jól jön még:) naa proaktív vagyok?:)
Aztán kávészünet volt, finom almásdiósmogyorós sütivel:), közben bemutatkoztak a tanárok, meséltek magukról, mindezt egy-egy személyes tárgy segítségével.Kedves ötlet nagyon.
Az est záró pontjaként lámpásokkal nekivágtunk a sötétnek, közben dobzene kísért minket. A célhelyen egy kis zenebona és fáklyás mutatvány, végül az étkezőbe visszaérve még zenéltünk, énekeltünk.
Este egy kis tea és csocsó party, aztán joccakát, mert holnap nagyon korán kell kelni...

 Dánia címere
 Dánia zászlaja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése