Összes oldalmegjelenítés

2010/09/29

kezdődik!!

Elkezdődött..az igazi "tanulás":)
De mielőtt erről mesélnék..ami az előzőrészből kimaradt:
öko után megnéztük a szélerőművet az "udvaron" kicsit közelebbről..Hát ha sokáig nézel fölfelé olyan érzés, mintha bármelyik pillanatban rád dőlne..
Nem fogjátok kitalálni hova mentünk este...színházba!!!
vacsora után kocsikba pattantunk, a tanárok a saját kocsijukon szállították el a csapatot több részletben..
igen, a tanárok a saját kocsijukkal..tényleg működik itt ez az egyenlőség..pl étkezéseknél együtt eszik az igazgató a takarító nénivel, a karbantartóbácsival, vagy a konyhás nénikkel..nincs hierarchia!!! érdekes, itt működik....
A másik érdekes, hogy a tanárok vacsorára beállítanak a családjukkal és ott esznek velünk...hol van ilyen otthon?
No mindegy, szóval én a kedvenc tanáromhoz, Kristianhoz csücsültem be. Hihetetlen egy figura, nem találtam még itt olyan hangszert, amin ne tudott volna játszani, és nem is akárhogy nyomja. Elképesztő a fickó. Roppant segítőkész, és tényleg odafigyel mindenkire. Három gyönyörű gyerkőc boldog apukája:)
Amikor a kórus volt tanultunk egy afrikai dalt is a dán mellé:) ez az afrikai valahogy könnyebben ment:)
(részlet:
Yemaya Oro bini laye o yemaya (x2)....
Ewa Omo  Yakota eleseke osun
yemaya oro bini laye.)
Igen a középső  sor kisebb nehézségeket okozott, de aztán ment. Nagyon élveztük, de estére elfelejtettük:(
Sokáig agyaltunk rajta....a google sem segített..aztán megkérdeztük az illetékest:) 


Ja igen..színház..hmm...it was interesting....elvont jazz zenét kell elképzelni (ami nagyon jó volt, nekem tetszett) -a zenekar 3 tagból állt: dobos, nagybőgős, klarinétos+szaxofonos 2 in 1) ehhez hozzá csapódott egy vicces néni aki rohangált egy esernyővel, meg mindenfélét csinált vele (dajkálta, világított vele, homokot szórt bele, földgömböt formált) igen valóban olyan elvont volt, mint amilyennek tűnik...vagyis alternatív, ahogy ezt a művészvilág mondja. Igen, és dánul beszélt...természetesen nem értettünk semmit, csak tippek voltak (egész jól tippeltem). Az előadás után megkérdeztem újdonsült dán ismerősömet, hogy mégis miről szólt..hmm..hát nem nagyon tudta,,,azt mondta nem veszítettünk semmit, hogy nem értettük:P Egyébként a Föld elemeivel volt valami...szél, föld..stb

Elvileg tudok számolni tízig dánul:)

Jaj még valami..Lars elénekelte nekünk a hová mész te kis nyulacska gyerekdalt:) nagyon vicces volt..valami táborban hallotta és tanulta. Egy lány pedig ismerte a magyar himnuszt, el is énekelte, mert ő olyan suliba jár ami ilyen öko és járják a világot és amikor Magyarországon volt, meg kellett tanulniuk.:)))
Visszaértünk...megint kávé meg süti, aztán mivel a szaunázáshoz idő kellett volna mire befűt, maradtunk a játéknál.Keresnünk kellett egy international játékot, hogy mindenki beszállhasson..Mit kezdtünk volna egy dán társasjátékkal??? Természetesen a poker lett a nyerő és természetesen elsőnek estem ki, de aztán hamar követtek a többiek is:)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, és gratulálunk a blogodhoz.
    Ez szuper, folytasd tovább, sok sikert hozzá. Ha hazajössz írj egy komoly beszámolót róla, esetleg könyvet.
    Várjuk a képeket is.

    VálaszTörlés