Összes oldalmegjelenítés

2011/04/20

Lengyelország

 Lengyelország címereAz első éjszakát Lengyelországban, Ryn városkában töltöttük.

 Lengyelország zászlaja



A Lengyel Köztársaság közép-európai állam a Balti-tenger partján, amely a szárazföldön nyugaton Németországgal, délen Csehországgal és Szlovákiával, keleten Ukrajnával, Fehéroroszországgal és Litvániával, északon Oroszországgal (a Kalinyingrádi terület nevű exklávé révén) határos. Tengeri határ választja el Dániától és Svédországtól. Területe 312 685 km², népessége 38 518 241 fő.[1] Fővárosa Varsó (lengyelül Warszawa). Hivatalos nyelve a lengyel.

 Sajnos sokat nem láttunk belőle, mert szakadt az eső és nagyon hideg volt.  A bátrabb egyedek, (mint pl. én) "ha már egyszer itt  vagyunk..!" kiáltással dacolva az esővel, széllel, hideggel nekivágtunk ennek a picuri kis városnak. Sokat nem láttunk ugyan, de ami igen, az nagyon lengyel volt.:)
Este paprikás krumplit főztünk, hogy valami meleg kaja is legyen a gyomrunkban..Igazi, jó magyarosra sikerült...:)

Reggel 6-kor indultunk tovább...Még csendes volt a város, hideg szél fújt, szürke volt még minden. A busz megtelt amolyan reggeli élettel. Halk duruzsolás..vannak, akik folytatják az esti alvást, mások már reggeliznek. A másnapos szendvics illata betölti a buszt. Én kék plédembe burkolózva, álmosan kuporodtam az ülésen és csak bámulok ki az ablakon. Leonard Cohen szól a fülembe, az esőcseppek is álmosan szaladgálnak, vagyis vánszorognak az ablaküvegen...aztán szép lassan elnyom az álom. Az első reggeli napsugarak keltetek fel (ismét).
Nagyon sok izgalmas dolog nem történt..csak csücsültünk, játszottunk, filmet néztünk, beszélgettünk...ebben ki is merült a tevékenységünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése